Fazolový salát pálivý
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 900 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 52 g
- Sodík 268 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2594.9 mg
- Vláknina 40130 mg
- Vitamín A 40130 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 76.8 mg
- Vitamín E 21.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Bílé nebo barevné fazole namočíme den předem do studené vody. 
- 
                                2Druhý den v té samé vodě vaříme fazoli ještě asi 5 minut, 
- 
                                3potom fazoli scedíme, přilijeme k ní čistou vodu, osolíme a vaříme doměkka přibližně 45-60 minut. 
- 
                                4Mezitím si v druhém hrnci uvaříme doměkka omyté celé pálivé papriky. Vaříme je asi 25 minut. Měkké papriky slijeme a necháme chvíli v hrnci pod pokličkou "zapařit", aby se lépe slouply. Papriky zbavíme slupky, stopek a jádřinců, dáme do mísy a rozmačkáme je vidličkou. 
- 
                                5K paprikám přidáme scezené měkké fazole, drobně pokrájený česnek, olej a sůl podle chuti, dobře vše promícháme a dáme vychladit. 
- 
                                6Fazolový salát při servírování ozdobíme čtvrtkami omytých rajčat. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        