Houbový salát s chřestem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 95 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 1 g
- Sodík 511 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 846.6 mg
- Vláknina 18489.2 mg
- Vitamín A 18489.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Chřest opláchneme pod tekoucí vodou, oloupeme jej a nakrájíme na stejně velké kousky. Ve velkém hrnci přivedeme k varu zhruba 3/4l vody. Osolíme, přidáme špetku cukru a nakrájený chřest. Necháme vařit asi 12 minut. 
- 
                                2Z hrnce odlijeme trochu vody a smícháme ji s octem, špetkou bílého pepře, špetkou soli a trochou cukru. Marinádou zalijeme chřest a dáme do lednice na 45 minut marinovat. 
- 
                                3Smrže očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na plátky. Potom je ohřejeme na cca 3 lžících vody, která zbyla. Přidáme špetku soli a pepře. 
- 
                                4Chřest rozmístíme do talířů a přelijeme jej marinádou. Přidáme ještě vrstvu smržů a ozdobíme několika lístky kerblíku. Můžeme podávat. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        