Ledový salát s pomerančem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 174 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 10 g
- Sodík 145 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 467.5 mg
- Vláknina 9845.8 mg
- Vitamín A 9845.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 98.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hlávky ledového salátu očistíme od povadlých listu. Zdravé listy omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme je. Nakrájíme na širší proužky, které dáme do misky. Oloupané pomeranče zbavíme bílých vláken, dílky oddělíme, překrojíme je napůl a přidáme je do misky. 
- 
                                2Příprava zálivky: Šťávu z pomerančů, kterou jsme získali při krájení, vlijeme do skleničky, přilijeme citrónovou šťávu, olej, sůl a pepř. Skleničku zavíčkujeme a suroviny dobře protřeseme. 
- 
                                3Připravenou zálivkou přelijeme připravený salát a dvěma vidličkami důkladně promícháme. 
- 
                                4Salát rozdělíme do salátových misek nebo na jednotlivé talíře. Ihned podáváme, aby listy nedostali žlutou barvu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        