Arabský rýžový salát
Suroviny
- 200 g Rýže loupaná
 - 50 g Oříšky piniové
 - 1 kávová lžička Kurkuma
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 kávová lžička Harissa pasta
 - 1 kávová lžička Kmín římský
 - 2 ks Citrony
 - 2 ks Jogurt bílý
 - 1 ks Kuřecí prsa
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Hřebíček
 - 3 ks Celer řapíkatý
 - 2 ks Šalotka
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 0.5 ks Máta
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Vývar drůbeží
 - 2 polévková lžíce Hrozinky
 - 3 polévková lžíce Majonéza
 - 3 polévková lžíce Olej sezamový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1825 kcal
 - Sacharidy 157 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 1951 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 157 g
 - Cholesterol 77 mg
 - Draslík 1964.6 mg
 - Vláknina 25000.6 mg
 - Vitamín A 25000.6 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 104.1 mg
 - Vitamín E 6.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí řízek vaříme ve vývaru s bobkovým listem a hřebíčkem asi půl hodiny. Vyjmeme a nakrájíme na kousky. Vývar si ponecháme.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme lžíci oleje, krátce osmahneme rýži, zalijeme vývarem a necháme asi 30 minut dusit na mírném plameni. Šalotky a česnek oloupeme, nasekáme najemno a krátce opečeme v pánvi na dvou lžících sezamového oleje. Přidáme pinie, rozinky a ještě chvíli dusíme.
 - 
                                3
Řapíkatý celer a jarní cibulky očistíme a nakrájíme na jemné plátky. Mátu nasekáme najemno a vše vmícháme do ještě teplé rýže.
 - 
                                4
Polovinu citrónové šťávy smícháme s kmínem, kurkumou a skořicí, vmícháme do salátu.
 - 
                                5
Všechny suroviny na dresink promícháme se zbytkem citrónové šťávy a podáváme k salátu.