Římský salát s krevetami
Suroviny
- 150 g Krevety tygří - loupané
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Salát římský
 - 1 ks Cibule červená
 - 1 ks Bageta
 - 2 ks Jablka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Ocet jablečný
 - 1.6 polévková lžíce Olej salátový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 537 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 39.4 mg
 - Draslík 317 mg
 - Vláknina 10252.8 mg
 - Vitamín A 10252.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.5 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Salát omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na dílky, pokapeme citronovou šťávou, ocet smícháme se solí, pepřem, cukrem a zašleháme 6 lžic oleje. Nakonec vmícháme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli.
 - 
                                2
Omyté krevety opékáme na lžíci oleje po všech stranách asi 4 minuty. Na zbylém oleji do zlatova opečeme na kostičky pokrájenou bagetu.
 - 
                                3
Salát smícháme s dílky jablek, krevetami a zálivkou, upravíme na talíře, posypeme opečenými kostičkami bagety.