Marocký salát z mrkve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 680 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 551.8 mg
 - Vláknina 10040 mg
 - Vitamín A 10040 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.4 mg
 - Vitamín E 4.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou mrkev vaříme 10 minut na mírném ohni v osolené vodě. Slijeme, mrkev osušíme utěrkou a podélně rozpůlíme. Potřeme olejem a grilujeme 10 minut, za častého otáčení. Mezitím si v míse smícháme ingredience na dresink a nasekáme petrželku. Ogrilované mrkve promícháme v míse s dresinkem, přidáme slunečnicová semena, nasekanou petrželku a můžeme podávat.