Římský salát s pečenými kuřecími plátky a caesar dresinkem
Suroviny
- 100 g Sýr Parmezán
 - 50 g Máslo bylinkové
 - 50 g Ančovičky konzervované
 - 150 g Rajčata Cherry
 - 1 kávová lžička Hořčice kremžská
 - 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
 - 4 ks Kuřecí prsa
 - 1 ks Pórek
 - 2 ks Salát římský
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř černý celý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 dl Mléko plnotučné
 - 0.04 dl Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Jogurt bílý
 - 2 polévková lžíce Majonéza
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 1305 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 158.8 mg
 - Draslík 1368.2 mg
 - Vláknina 8386.3 mg
 - Vitamín A 8386.3 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.9 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 159.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Římský salát ze spodní strany seřízneme a uvolníme všechny listy. Důkladně propláchneme a necháme okapat. Z pórku odřízneme nejdelší list a z něj po celé délce ukrojíme cca 0,5 cm tenký plátek. Spaříme pod tekoucí horkou vodou a svážeme jím listy salátu dohromady.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej, maso z obou stran osolíme, opepříme a na oleji opečeme. Vložíme do zapékací mísy, poklademe bylinkovým máslem a čerstvým rozmarýnem a v rozehřáté troubě cca 10 minut dopečeme.
 - 
                                3
Na dresink smícháme jogurt s majonézou a mlékem, ochutíme kremžskou hořčicí a česnekem. Ančovičky velmi jemně nasekáme a přidáme do zálivky. Osolíme a opepříme dle chuti.
 - 
                                4
Na každý talíř dáme připravený salát, rozdělíme kuřecí prsa, dozdobíme překrojenými cherry rajčátky, přelijeme dresinkem, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.