Houbový salát s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 427 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 15.3 mg
 - Draslík 521.5 mg
 - Vláknina 3894.8 mg
 - Vitamín A 3894.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky. Pažitku omyjeme a pokrájíme na jemné kousky. Sýr nastrouháme.
 - 
                                2
Pánev rozpálíme a opražíme na ní piniové oříšky. Poté je z pánve vyjmeme a dáme stranou. Do pánve přidáme olej, ocet a hořčici. Za stálého míchání povaříme minutu, poté přidáme žampiony, dobře promícháme. Přisypeme oříšky a pažitku, osolíme a opepříme. Krátce prohřejeme. Poté salát rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným sýrem.