Panzanella s ančovičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Bageta
  • 100 g Okurky
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Cibule červená
  • 8 ks Ančovička - filety
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 2 polévková lžíce Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 598 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 54 mg
  • Draslík 801.4 mg
  • Vláknina 8725.8 mg
  • Vitamín A 8725.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pečivo nakrájíme na kostky o velikosti 2,5 cm a vložíme do misky. Rajčata nakrájíme nadrobno a šťávu, která z nich vyteče, zachytáváme. Pokrájená rajčata přidáme k nakrájenému pečivu.

  • 2

    Pokapeme olivovým olejem a rukama promícháme. Přilijeme zachycenou rajčatovou šťávu a opět promícháme. Misku zakryjeme potravinářskou folií a na 30 minut odložíme.

  • 3

    Papriky rozpůlíme a zbavíme semen. Slupkami navrch je rozložíme na rošt a pod rozehřátým grilem opékáme asi 10 minut. Jakmile slupka zhnědne a dužnina změkne, uzavřeme je na 20 minut do mikrotenového sáčku. Poté slupky oloupeme a dužninu nakrájíme nadrobno.

  • 4

    Okurku podélně rozkrájíme, vydlabeme z ní semena a dužninu nakrájíme na kostičky.

  • 5

    Do mísy s pečivem a rajčaty přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, papriky, okurku, drobně pokrájené ančovičky, kapary a promícháme. Směs pokapeme červeným vinným octem a octem balsamico, podle chuti osolíme a opepříme.

  • 6

    Salát ozdobíme bazalkovými lístky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu