Telecí brzlík po vinařsku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 31 g
- Sodík 335 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 302 mg
- Draslík 535.4 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 80.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Opláchnutý telecí brzlík vložíme do vroucí vody, po 3 minutách jej přendáme do studené vody, odblaníme, nakrájíme na centimetrové plátky, osolíme a obalíme v hladké mouce. 
- 
                                2V pánvi rozehřejeme máslo, plátky brzlíku na něm rychle z obou stran opečeme, pak je vyndáme a do pánve nalijeme víno. Když je téměř vyvařené, přilijeme smetanu, vrátíme plátky brzlíku a prohřejeme. 
- 
                                3Porce brzlíku upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme ozdobené lžičkou kečupu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        