Telecí hlava smažená v těstíčku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1094 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 76 g
- Sodík 3951 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 337.5 mg
- Draslík 1063.4 mg
- Vláknina 13750 mg
- Vitamín A 13750 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45 mg
- Vitamín E 9.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Telecí hlavu přesekneme napůl, dobře ji omyjeme, spaříme vřelou vodou a vaříme 90 minut v zeleninovém vývaru se lžičkou soli. Maso obereme z kostí a necháme vychladnout. 
- 
                                2Maso nakrájíme na na dílky velké asi 3 cm. 
- 
                                3Z osolených bílků ušleháme pevný sníh, vařečkou opatrně vmícháme mouku a žloutky, kousky masa jednotlivě do těstíčka namáčíme a smažíme v rozpáleném oleji. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        