Vepřová krkovička v kedlubnách
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 635 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 52 g
- Sodík 396 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 170.1 mg
- Draslík 383.7 mg
- Vláknina 7233.7 mg
- Vitamín A 7233.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Krkovici vykostíme, osolíme a opečeme bez podlévání vodou na sádle v troubě, předehřáté na 180°C. Upečené maso nakrájíme na porce a vrátíme do vypečené šťávy. 
- 
                                2Z kedluben seřízneme dřevnaté části, oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Mladé středové listy z kedluben opláchneme, drobně pokrájíme a přidáme ke kedlubnám. Zalijeme vodou, osolíme a dusíme do měkka. Smícháme mouku s máslem, kedlubny zahustíme, přidáme cukr, muškátový květ a povaříme. 
- 
                                3Na talíře položíme porce masa, na maso navršíme dušené kedlubny a přelijeme šťávou z pečení. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        