Vepřové po irsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 200 g Pórek
  • 20 g Petržel - nať
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 ks Kapusta
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Vepřová krkovička
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 576 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 348 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 166 mg
  • Draslík 356.8 mg
  • Vláknina 5297.5 mg
  • Vitamín A 5297.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou krkovičku vykostíme, maso rozkrájíme na větší kostky a vložíme do 0,75 l vařící osolené vody. Opepříme, přidáme nakrájenou cibuli, oloupané, na plátky pokrájené brambory, nadrobno nasekaný česnek a na mírném ohni vaříme zakryté pokličkou přibližně hodinu.

  • 2

    Do studené vody vložíme kost z krkovičky, osolíme a přivedeme k varu.

  • 3

    Kapustu rozebereme na listy, vypereme, seřízneme žebra a rozkrájíme na proužky. Očištěný pórek krájíme na kolečka, propláchneme a spolu s nakrájenou kapustou uvaříme ve vodě s kostí. Kost vyjmeme, zeleninu scedíme, přidáme k masu.

  • 4

    Vše společně bez pokličky povaříme. Před podáváním zjemníme máslem a posypeme sekanou petrželovou natí. Podáváme bez přílohy.

  • 5

    Brambory se musí v pokrmu úplně rozvařit – nahradí omáčku.

Komentáře k receptu