Knedlíčky z mořské štiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mořská štika - filety
  • 166.67 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Holandská omáčka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.67 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2 l Voda pitná
  • 0.33 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 738 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 784 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 601.3 mg
  • Draslík 451.4 mg
  • Vláknina 112.5 mg
  • Vitamín A 112.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 513.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety rozmrazíme, vymačkáme a dvakrát na jemno umeleme. V míse důkladně vařečkou rozmícháme, osolíme, přidáme chilli, pepř, bílky a pálené těsto. Vše dohromady utřeme, hmotu dáme do lednice vychladit, poté vychlazenou znovu rozmícháme a vpravíme do ní šlehačku.

  • 2

    Lžicí, namočenou do studené vody, vykrajujeme knedlíčky ve velikosti vlašského ořechu, které přikryté „táhneme“ ve slané vodě 10 minut při teplotě 90°C. Poté rychle povaříme, scedíme, rozdělíme na talíře a podáváme přelité holandskou omáčkou.

  • 3

    Pálené těsto do paštik [56007]: osolené mléko přivedeme k varu, za stálého míchání vařečkou přisypáváme hladkou mouku, až je těsto vypracované a bez hrudek.

  • 4

    Odstavíme mimo plotnu, jedno po druhém vmícháme vejce.

Komentáře k receptu