Hejk s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Hejk
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 800 g Brambory vařené
  • 200 g Olej rostlinný
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 695 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 559 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 68.6 mg
  • Draslík 518.1 mg
  • Vláknina 6206.8 mg
  • Vitamín A 6206.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby zbavíme páteře i ploutví, omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé porce. V rendlíku osmahneme na oleji nadrobno pokrájenou cibuli, na ni urovnáme osolené a opepřené porce hejka. Zakryjeme pergamenovým papírem a dáme na 20 minut dusit do trouby, předehřáté na 165°C.

  • 2

    Rybí porce opatrně vyjmeme, přendáme do jiné nádoby a udržujeme v teple.

  • 3

    Omáčku zahustíme moučným máslem, které smícháme z poloviny másla a hladké mouky, krátce povaříme, přidáme rajčatový protlak, citrónovou šťávu, znovu povaříme, poté odstavíme a zašleháme druhou polovinu másla.

  • 4

    Hotové porce hejka narovnáme na talíře a přelijeme rajčatovou omáčkou. Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu