Kotlety plněné zelnou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 200 g Zelí kysané
  • 600 g Vepřové kotlety
  • 400 ml Masový vývar
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 2 špetka Paprika mletá sladká
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 567 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 743 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 132.1 mg
  • Draslík 818.6 mg
  • Vláknina 3974.8 mg
  • Vitamín A 3974.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jednu cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Vmícháme do připraveného zelí, dále k němu přidáme kávovou lžičku kmínu a cukru, špetku soli, špetku pepře a ještě dvě polévkové lžíce oleje. Zelnou směs pečlivé promícháme, aby se spojila s kořením.

  • 2

    Nachystané vepřové kotlety opatrně podélně rozřízneme až ke kosti. Vytvoříme tak uvnitř masa kapsu, do které vsuneme plátek slaniny. Pak vkládáme zelnou směs, až se kapsa zaplní. Vytvořenou kapsu buď spíchneme párátkem, nebo sepneme tenčí špízovou jehlou, aby obsah nevypadával. Vložíme na připravenou hlubší pánev, do níž přidáme sádlo. Vepřové kotlety upečeme po obou stranách. Pak je zlehka posypeme sladkou paprikou a odložíme při pokojové teplotě.

  • 3

    Zbylou cibuli a stroužky česneku oloupeme. Cibuli poté nasekáme na drobné kousky a česnek pokrájíme na tenké plátky. Na zbytku sádla obojí necháme orestovat ve vyšší silnější pánvi. Pak posypeme pepřem a paprikou a přidáme kmín. Zesklovatělou kořeněnou cibuli a česnek zalijeme masovým vývarem. Připravený základ s cibulí přelijeme do pekáče a vložíme do něj již opečené kotlety.

  • 4

    Troubu předehřejeme na 160 °C. Pekáč vložíme do trouby a zakryjeme poklicí. Pečeme 30 minut při teplotě 160° C. Potom odkryjeme poklici a snížíme teplotu na 90 °C. Pečeme ještě 20 minut.

  • 5

    Hotovou vepřovou pečínku vyndáme z pekáče a šťávu z masa procedíme přes sítko.

Komentáře k receptu