Vaření šneci
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 177 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 11 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 15.3 mg
- Draslík 144.3 mg
- Vláknina 3861.3 mg
- Vitamín A 3861.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Připravíme pánev, na které rozpustíme máslo. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. Cibuli i česnek vložíme na rozpuštěné máslo a zarestujeme. 
- 
                                2Přidáme naložené šneky. Pokud nemáme šneky naložené, připravíme hrnec s osolenou vodou a společně s kořenovou zeleninou (mrkev, petržel a celer) a česnekem a cibulí je uvaříme. Pak směs osolíme, opepříme a přisypeme jemně nasekanou petržel. Chvíli ohříváme. 
- 
                                3Rohlíky rozkrájíme na kolečka a šneky naklademe na ně. Spíchneme párátkem a ozdobíme salátem polníčkem. Podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        