Ptáček španělák

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 25 g Hořčice
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Okurky nakládané
  • 80 g Slanina vepřová
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 100 g Uzené maso vařené
  • 450 ml Hovězí vývar základní
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 828 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 1252 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 176.9 mg
  • Draslík 218.2 mg
  • Vláknina 3250 mg
  • Vitamín A 3250 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozklepeme plátky hovězího zadního masa, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na jednotlivé plátky dáme do středu kousky sterilovaných okurek, špeku, vejce, uzeninu a cibuli. Maso zabalíme do roládek, zajistíme párátky a vložíme do ohnivzdorné nádoby.

  • 2

    V předehřáté troubě pečeme při 180 stupních Celsia 15 minut.

  • 3

    Zbylou cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na oleji dozlatova. Přidáme lžíci hořčice, sůl, pepř, hovězí vývar a nálev z okurek. Touto omáčkou zalijeme ptáčky a dusíme pod pokličkou doměkka.

  • 4

    Ptáčky vyndáme, omáčku zahustíme jíškou z másla a mouky, přecedíme a vrátíme ptáčky.

  • 5

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu