Telecí hrudí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Víno červené
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 300 ml Demi glace
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kg Telecí hruď
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1051 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 900 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 207.5 mg
  • Draslík 880.1 mg
  • Vláknina 265 mg
  • Vitamín A 265 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osolíme, opepříme telecí hrudí a na pánvi na oleji opečeme ze všech stran. Vložíme do pekáče, zalijeme vínem a v předehřáté troubě dusíme, dokud se víno neodpaří při teplotě 150 stupních.

  • 2

    Maso zalijeme demi glace a dusíme doměkka. Maso neustále přeléváme, aby mělo lesklý vzhled.

  • 3

    Nakonec výpek zjemníme máslem a podáváme.

Komentáře k receptu