Penne s lilkem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 20 g
- Sodík 529 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 340.2 mg
- Vláknina 9519 mg
- Vitamín A 9519 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Lilky nakrájíme na plátky, rozprostřeme na talíř, osolíme a necháme stát, aby se zbavily vody. Potom plátky otřeme papírovou utěrkou a obalíme v hladké mouce. 
- 
                                2Obalené plátky smažíme na slunečnicovém oleji dozlatova. 
- 
                                3Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm najemno nasekanou cibuli a rozmáčknutý česnek. Po chvíli přidáme rajčatové pyré a necháme vše probublávat asi 5 minut. 
- 
                                4Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme. 
- 
                                5Osmažené plátky lilku nakrájíme na kostičky a vhodíme do omáčky v pánvi. Česnek odstraníme. Vaříme dalších 5 minut. 
- 
                                6Těstoviny posypeme nastrouhanou ricottou a lístky bazalky. Přidáme je do pánve s omáčkou, 
- 
                                7Těstoviny s omáčkou upravíme na talíře a ozdobíme lilkem. Posypeme ještě ricottou a zakapeme olivovým olejem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        