Králičí stehna s houbovou omáčkou
Suroviny
- 200 g Cibule
- 500 g Králičí maso
- 14 g Máslo čerstvé
- 10 g Sůl
- 4 g Pepř černý mletý
- 250 g Žampiony čerstvé
- 2 g Tymián čerstvý
- 3 g Rozmarýn čerstvý
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 200 ml Víno bílé
- 200 ml Vývar drůbeží
- 20 ml Citronová šťáva
- 0.09 dl Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1185 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 130.5 mg
- Draslík 749.8 mg
- Vláknina 3871.5 mg
- Vitamín A 3871.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpáleném oleji zprudka osmahneme králičí stehna 2-3 minuty z každé strany a přendáme do pekáče. Na výpeku z masa osmažíme cibuli nadrobno, zalijeme vývarem a vínem a nakonec šlehačkou, promícháme a necháme přejít varem. Omáčku vlijeme do pekáče s masem, zakryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě hodinu, během pečení podléváme.
-
2
Na pánvi zatím rozpálíme máslo a zprudka na něm osmahneme nakrájené houby, osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky a necháme krátce podusit. Ochutíme citronovou šťávou a necháme přejít varem. Upečená stehna rozdělíme na talíře, houby vmícháme do šťávy v pekáči a hotovou omáčkou přelijeme maso.