Králičí stehna s houbovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 500 g Králičí maso
  • 14 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 2 g Tymián čerstvý
  • 3 g Rozmarýn čerstvý
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Víno bílé
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 0.09 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1185 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 130.5 mg
  • Draslík 749.8 mg
  • Vláknina 3871.5 mg
  • Vitamín A 3871.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném oleji zprudka osmahneme králičí stehna 2-3 minuty z každé strany a přendáme do pekáče. Na výpeku z masa osmažíme cibuli nadrobno, zalijeme vývarem a vínem a nakonec šlehačkou, promícháme a necháme přejít varem. Omáčku vlijeme do pekáče s masem, zakryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě hodinu, během pečení podléváme.

  • 2

    Na pánvi zatím rozpálíme máslo a zprudka na něm osmahneme nakrájené houby, osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky a necháme krátce podusit. Ochutíme citronovou šťávou a necháme přejít varem. Upečená stehna rozdělíme na talíře, houby vmícháme do šťávy v pekáči a hotovou omáčkou přelijeme maso.

Komentáře k receptu