Knedlíčky z kuřecího masa zapečené s omáčkou se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 700 g Kuřecí prsa
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 120 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 350 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 600 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1616 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 1881 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 305.3 mg
  • Draslík 1253.4 mg
  • Vláknina 3976.1 mg
  • Vitamín A 3976.1 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a nakrájená kuřecí prsa rozmixujeme se šlehačkou, pepřem a solí. Z hmoty lžičkami vytvarujeme knedlíčky a vkládáme do vroucího drůbežího vývaru. Vaříme zhruba 2 minuty, vyjmeme a necháme okapat.

  • 2

    Na omáčku připravíme z očištěných a pokrájených žampionů. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme žampiony, vmícháme víno a smetanu. Na mírném plameni necháme omáčku zredukovat až do zhoustnutí. Na závěr přimícháme jemně posekanou petrželovou nať.

  • 3

    Okapané knedlíčky vložíme do zapékací mísy, přelijeme žampionovou omáčkou, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a v troubě předehřáté na 200 °C zapékáme zhruba čtvrt hodiny.

Komentáře k receptu