Polévka s opečenými rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Bazalka
  • 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 g Mozzarella
  • 150 g Chléb Tramezzini
  • 100 ml Olej olivový
  • 70 ml Ocet bílý vinný
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Rajčata
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 160 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 718.4 mg
  • Vláknina 7369.8 mg
  • Vitamín A 7369.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Italský chléb Tramezzini rozložíme na pečicí plech. Předehřejeme si troubu na 180 °C a plech s chlebem do ní vložíme. Necháme ho 2 minuty opékat. Omytá rajčata (připravíme si kilo čerstvých zralých rajčat, dalších 250 gramů později vezmeme z konzervy) si nakrájíme na plátky a buď naskládáme na gril, nebo je opečeme na pánvi. Pak sundáme rajčata z plotny, přeložíme je do misky a vložíme do ledničky, kde je necháme vychladnout. Chladná opečená rajčata dáme do kuchyňského mixéru a přidáme k nim ještě 250 gramů konzervovaných rajčat včetně šťávy. Rozmixujeme je dohladka. Ke směsi v mixéru přilijeme vinný ocet, olivový olej, pocukrujeme, osolíme, opepříme a přidáme opečený chléb. Vše znovu rozmixujeme a dáme do chladničky vychladit. Do hlubokých talířů rozdělíme na malé kousky nakrájený sýr mozzarella a čerstvou bazalku. Pak sýr přelijeme studenou polévkou. Na závěr ještě dochutíme zakápnutím olivovým olejem a čerstvě namletým pepřem.

Komentáře k receptu