Telecí roláda s cizrnovým pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 330 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Celer řapíkatý
  • 50 g Šalvěj čerstvá
  • 100 g Šunka parmská
  • 50 g Rozmarýn čerstvý
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 500 g Cizrna
  • 1000 g Telecí krk
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 105 g
  • Sodík 249 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 433.7 mg
  • Vláknina 19909.5 mg
  • Vitamín A 19909.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z telecího krku osolíme a opepříme a svážeme do tvaru rolády. Připravíme si gril a opečeme na něm maso ze všech stran. Na větší kousky si nakrájíme zeleninu, kterou vložíme do oleje a necháme vařit na mírném ohni do 80°C. Nedojde přitom k žádné ztrátě živin. Zároveň k zelenině přidáme do svazečku svázanou šalvěj a rozmarýn. Telecí roládu vložíme k zelenině, zalijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené, ale voda nesahala příliš vysoko. Přikryjeme pokličkou a necháme při 90°C táhnout asi 5 hodin. Pak maso vyndáme z hrnce a omáčku přelijeme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Připravíme si cizrnové pyré. V oleji necháme na mírném ohni provářet parmskou šunku, nejlépe kus vcelku a přidáme rozmarýn. Olej by němel být teplejší než 90°C. Přidáme cizrnu, kterou jsme si den předem namočili do vody. Do hrnce přilijeme tolik vody, aby cizrna zůstala ponořená a necháme probublávat na mírném ohni dokud cizrna nezměkne. Jakmile je cizrna měkká, vložíme ji do mixéru a dohladka rozmixujeme. Osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu