Musaka z brambor a špenátu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 978 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 174.9 mg
 - Draslík 2160.8 mg
 - Vláknina 21134.5 mg
 - Vitamín A 21134.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 86.8 mg
 - Vitamín E 4.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 41.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka.
 - 
                                2
Oloupané brambory v míse rozkucháme nebo si je nahrubo nastrouháme a promícháme se solí a pepřem. Zelenou nať petržele nakrájíme nadrobno. Omytý špenát nakrájíme na menší kousky a krátce ho orestujeme na rozpáleném másle (40 g). Balkánský sýr nastrouháme nahrubo a dáme do misky.
 - 
                                3
Zapékací mísu vytřeme máslem (asi 20 g) a budeme do ní postupně vrstvit všechny ingredience:
 - 
                                4
první vrstva bude z brambor, které posypeme petrželkou, pak vrstva sýra a na sýr rozložíme vrstvu špenátu. Toto budeme opakovat alespoň 2x, poslední vrstva bude z brambor.
 - 
                                5
V mléku rozšleháme vejce, přimícháme zbytek rozpuštěného másla a tím
 - 
                                6
musaku polijeme. Mísu s musakou dáme do dobře vyhřáté trouby a pečeme do zlatohněda při 175° C přibližně 40 minut.
 - 
                                7