Zeleninová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 288 g
 - Sodík 2401 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 33 mg
 - Draslík 774.1 mg
 - Vláknina 18207.2 mg
 - Vitamín A 18207.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.6 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cuketu očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme zeleninu a za občasného míchání dusíme 5 minut. Potom přilijeme zeleninový vývar a polévku vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Zelenina nesmí být rozvařená.
 - 
                                3
Na závěr polévku osolíme, opepříme, rozdělíme na talíře a podáváme posypanou pažitkou.