Sterilizovaná červená řepa s křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 123 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 1265 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 648.7 mg
 - Vláknina 10750 mg
 - Vitamín A 10750 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Červenou řepu dobře očistíme, omyjeme a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Řepu vaříme podle velikosti. Nejlépe je vybrat malé řepky, které vaříme 60 minut. Potom scedíme, necháme vychladnout. Řepu oloupeme a ozdobným kráječem nakrájíme na tenké plátky. Křen očistíme, oloupeme a nakrájíme na tenké kolečka.
 - 
                                3
Příprava nálevu: Do vody v hrnci přilijeme ocet, přisypeme cukr, sůl a kmín. Dobře promícháme a přivedeme k varu.
 - 
                                5
Připravený křen a červenou řepu skládáme střídavě do skleníček. Naplněné skleníčky zalijeme teplým náleve. Zavíčkujeme a v zavařovacím hrnci při 85 stupňové teplotě sterilizujeme 20 minut.
 - 
                                7
Skleníčky vyndáme z hrnce, necháme vychladit a odložíme na studené místo.