Kopřivová polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Olej rostlinný
  • 10 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Kopřiva
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1178 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 194.6 mg
  • Draslík 576.2 mg
  • Vláknina 13938 mg
  • Vitamín A 13938 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z oleje a mouky si vytvoříme světlou jíšku, kterou zředíme připraveným vývarem a povaříme.

  • 2

    Na jemno nakrájené a opláchnuté kopřivy přidáme do polévky a opět krátce povaříme.

  • 3

    Přilijeme v mléce rozšlehaný žloutek, krátce povaříme a odstavíme.

  • 4

    Ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu