Skopový guláš na paprice s hříbky
Suroviny
- 600 g Skopová plec
 - 80 g Cibule
 - 150 g Paprika červená
 - 200 g Hříbky čerstvé
 - 50 g Celer bulvový
 - 30 g Česnek
 - 15 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 3 g Kmín drcený
 - 40 g Mouka pšeničná hladká
 - 4 g Paprika mletá pálivá
 - 200 g Chléb celozrnný žitný
 - 1.25 g Sádlo škvařené
 - 60 g Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 706 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 1802 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 18.3 mg
 - Draslík 524.5 mg
 - Vláknina 9925 mg
 - Vitamín A 9925 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, papriku bez jádřince na nudličky, hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Celer nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme maso, promícháme a jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme a okmínujeme. Dusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Zasypeme moukou, promícháme s tukem, zalijeme vodou a dusíme 1 hodinu.
 - 
                                3
Mezitím si v pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hříbky, nudličky papriky, celer, orestujeme, zasypeme pálivou mletou paprikou, necháme v tuku rozpustit a mírně zhnědnout, promícháme a přidáme k masu. Dochutíme česnekem. Povaříme ještě 1/2 hodiny a odstavíme.
 - 
                                4
Guláš rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.