Šalotka na řecký způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Šalotka
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Celer - nať
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 185 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 75 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 482.8 mg
  • Vláknina 1062.5 mg
  • Vitamín A 1062.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotky oloupeme. Rozehřejeme olej ve velké pánvi, přidáme celé šalotky a smažíme 5 minut za častého míchání, dokud nezhnědnou. Přidáme med a smažíme 30 vteřin, poté přidáme vinný ocet a bílé víno. Přidáme pokrájené stonky celeru, rajčatový protlak a nakrájená rajčata a přivedeme směs do varu. Povaříme 6 minut na prudkém plameni, osolíme, opepříme a necháme mírně vychladnout.

  • 2

    Podáváme teplé, ozdobené celerovou natí.

Komentáře k receptu