Bramborové placky ze Slezska
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 94 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 81 mg
 - Draslík 640.3 mg
 - Vláknina 8799.8 mg
 - Vitamín A 8799.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle. Slijeme přebytečnou vodu, osolíme a opepříme. Vmícháme vejce, smetanu a mouku. Vypracujeme tekutější těsto.
 - 
                                2
Sádlo rozpálíme a smažíme na něm malé placičky. Potřeme je máslem a povidly a ihned servírujeme.