Bramborové placky se zakysanou smetanou a zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené ve slupce
  • 500 g Zelí kysané
  • 100 g Anglická slanina
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 špetka Rozmarýn sušený
  • 1 špetka Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 578 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 847 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 104.3 mg
  • Draslík 998.7 mg
  • Vláknina 16304.4 mg
  • Vitamín A 16304.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.2 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve slupce uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Smícháme je s hladkou moukou, vejcem, solí a kořením a vypracujeme těsto.

  • 2

    Z těsta tvarujeme placky a pečeme je na pánvi na oleji.

  • 3

    Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme.

  • 4

    Upečené placky potřeme zakysanou smetanou, posypeme nakrájeným kysaným zelím a opečenou slaninou.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu