Škubánky s podmáslím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 669 kcal
 - Sacharidy 97 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 626 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 843.5 mg
 - Vláknina 12449.3 mg
 - Vitamín A 12449.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme. V míse je smícháme se solí, hrubou moukou, krupicí, jedlou sodou a strouhankou.
 - 
                                2
Vše dobře promícháme. Těsto dáme na polohrubou moukou pomoučený vál a těsto dobře uhněteme. Rozdělíme ho na 2-3 díly, z každého vyválíme tenký váleček (asi o průměru 1.5 cm) a nakrájíme noky dlouhé přibližně 4 cm.
 - 
                                3
V hrnci přivedeme k varu vodu, do které jsme dali 2 lžičky soli. Škubánky postupně naházíme do vroucí vody a pomalu je za občasného promíchání vaříme přibližně 4-6 minut. Pak je sítem vyjmeme, rozložíme na mísu a necháme je zchladit.
 - 
                                4
V hrnci si rozšleháme podmáslí se zakysanou smetanou, vložíme do něj škubánky, promícháme a podáváme studené.