Margherita pizza
Suroviny
- 7 g Droždí
 - 350 g Mouka pšeničná hrubá
 - 400 g Rajčata
 - 100 g Mozzarella
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Bazalka sušená
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2.5 dl Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 362 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 4.1 mg
 - Draslík 387.1 mg
 - Vláknina 8967.5 mg
 - Vitamín A 8967.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do odměrky dáme droždí, cukr a smícháme s 50 ml vody. V teple necháme stát 15 minut, dokud kvásek nevzejde. Smícháme mouku se solí a uděláme doprostřed důlek, přidáme olej, kvasnice a zbylou vodu. Vymícháme hladké těsto.
 - 
                                2
Těsto vyklopíme na vál a hněteme, dokud nebude vláčné. Poté dáme do mísy, přikryjeme fólií a necháme stát, dokud nenabude, cca 30 minut.
 - 
                                3
Poté těsto vyválíme, rukama vytáhneme a dáme na vymazaný plech.
 - 
                                4
Do pánve dáme nakrájená konzervovaná rajčata, rozetřený česnek, bazalku, sůl, pepř, olivový olej a necháme 20 minut vařit. Vmícháme rajčatový protlak a necháme vychladnout. Poté směs naneseme na těsto a posypeme nakrájenou mozzarellou a parmezánem.
 - 
                                5
V předehřáté troubě pečeme 25 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.
 - 
                                6
Podáváme horké.