Biskupský chlebíček piškotový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 65 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 163.6 mg
 - Draslík 227 mg
 - Vláknina 6210 mg
 - Vitamín A 6210 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mandle nakrájíme a na pánvi je nasucho opražíme.
 - 
                                2
Hrozinky omyjeme a osušíme.
 - 
                                3
Kandované ovoce smícháme s troškou mouky, aby se neslepilo.
 - 
                                4
Žloutky utřeme s cukrem a rumem do pěny a z bílků ušleháme pevný sníh. K utřeným žloutkům přimícháme nakrájené přísady a potom lehce vmícháme sníh střídavě s moukou.
 - 
                                5
Chlebíček pečeme asi 20-30 minut ve vymaštěné a hrubou moukou vysypané formě. Po upečení jej pocukrujeme.