Rajčata se zelím na zázvoru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 888 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 0.2 mg
 - Draslík 1008.2 mg
 - Vláknina 13710 mg
 - Vitamín A 13710 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Velká rajčata omyjeme, seřízneme vršek a opatrně vydlabeme dužninu. Ve woku rozpálíme olej a zelí bez košťálu, nakrájené na proužky, 2 minuty orestujeme za stálého míchání. Zalijeme omáčkou hoisin, rybí omáčkou, přidáme dužninu z rajčat, okořeníme mletým zázvorem a zakryté podusíme 3 minuty, dokud zelí nezměkne. Zelím naplníme vydlabaná rajčata, vložíme do bambusových košíků a pokryjeme plátky čerstvého zázvoru. Vložíme do woku nad vroucí vodu a zakryté necháme v páře vařit 10 minut. Potom vyměníme spodní košíky za horní a necháme dusit dalších 10 minut. Hotová rajčata podáváme posypaná nasekaným koriandrem.