Rejnok s octem ze sherry
Suroviny
- 800 g Treska aljašská
 - 80 ml Olej olivový
 - 100 ml Ocet Sherry
 - 80 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.25 kávová lžička Šafrán
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Pórek
 - 1 ks Chilli paprička
 - 6 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 368 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 74 mg
 - Draslík 1104 mg
 - Vláknina 7524.9 mg
 - Vitamín A 7524.9 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.3 mg
 - Vitamín E 4.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V menším hrnci přivedeme k varu ocet, vaříme 3 minuty, dokud se neodpaří polovina objemu. Necháme vychladnout, přimícháme olivový olej, poloviční množství utřeného česneku, nasekanou čili papričku a špetku soli.
 - 
                                2
V mixéru nebo v hmoždíři utřeme petrželku s paprikou, šafránem a oreganem na hustou pastu.
 - 
                                3
V pánvi na středním ohni rozpálíme 2 lžíce oleje a 5 minut na něm smažíme pastu z koření, nasekanou cibuli, pórek a zbylý česnek, dokud cibule a pórek nezesklovatí. Vyjmeme z pánve.
 - 
                                4
Ve stejné pánvi rozpálíme zbylý olej a postupně na něm osmažíme filety z rejnoka z obou stran 4-5 minut. Vyjmeme z pánve a zakryjeme alobalem, aby maso zůstalo teplé. Vrátíme do pánve smaženou směs s cibulí a pórkem, dobře prohřejeme.
 - 
                                5
Filety zakapeme olejem a podáváme se smaženou směsí z cibule a pórku. Ozdobíme dílky citrónu.