Dušené jehněčí s čili omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 175 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 133.3 mg
 - Draslík 1036.1 mg
 - Vláknina 26676.5 mg
 - Vitamín A 26676.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1588 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čili papričky nalámeme, vložíme do mísy a zalijeme horkou vodou. Necháme 30 minut máčet, pak obsah mísy vlijeme do mixéru, přidáme česnek, hřebíček, skořici a pepř a rozmixujeme na hladkou pastu.
 - 
                                2
Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme kostky jehněčího ramínka a smažíme, až zhnědnou.
 - 
                                3
Na maso dáme bramborové plátky, osolíme, zakryjeme a vaříme 10 minut na středním ohni.
 - 
                                4
Přelijeme směsí čili omáčky a promícháme. Znovu zakryjeme a vaříme asi 60 minut na mírném plameni doměkka.