Mečoun na rožni s omáčkou z čili a limetové šťávy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 237 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 58.5 mg
 - Draslík 666.6 mg
 - Vláknina 3270.3 mg
 - Vitamín A 3270.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.3 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V rendlíku rozpálíme 1 lžíci oleje, přidáme opečené a oloupané čili serano bez semen, nakrájené na proužky a nastrouhanou kůru a šťávu z limety. Vaříme 2-3 minuty, vmícháme spařená a oloupaná rajčata nakrájená na kostičky.
 - 
                                2
Vaříme 10 minut, občas zamícháme, až rajčata zhoustnou.
 - 
                                3
Steaky z mečouna potřeme olejem a okořeníme. 3-4 minuty opékáme na grilu nebo na rožni, obrátíme.
 - 
                                4
Do omáčky zamícháme creme fraiche, prohřejeme a servírujeme ke grilované rybě.
 - 
                                5
Podáváme posypané čerstvou petrželí.