Rýžový salát s ananasem
Suroviny
- 150 g Rýže loupaná
 - 150 g Kuřecí prsa
 - 500 ml Voda pitná
 - 20 ml Likér pomerančový
 - 500 ml Vývar slepičí
 - 0.5 ks Cibulka jarní
 - 0.5 ks Ananas
 - 0.5 ks Pomeranče
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kari koření
 - 2 polévková lžíce Kokos sušený
 - 3 polévková lžíce Majonéza
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 614 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 24 mg
 - Draslík 420.8 mg
 - Vláknina 5987.3 mg
 - Vitamín A 5987.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.4 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži uvaříme dle návodu a necháme vychladnout. Kuřecí maso uvaříme ve vývaru. Čerstvý ananas oloupeme, střed odstraníme a dužinu nakrájíme na klínky. Jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka.
 - 
                                2
Majonézu smícháme s olejem a pomerančovou šťávou na hladký krém. Přidáme pomerančový likér, sůl, pepř a kari koření.
 - 
                                3
Uvařené maso nakrájíme na kousky a promícháme s ostatními surovinami a dresinkem. Na pánvi bez oleje krátce orestujeme kokos a hotový salát jím posypeme.