Mořský ďas s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 524 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 37.5 mg
 - Draslík 950.4 mg
 - Vláknina 4318.5 mg
 - Vitamín A 4318.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme brambory a nakrájíme na kolečka. Nasekáme petrželku společně s česneku. Omyjeme rybí plátky a nakrájíme je na proužky.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej, vhodíme do ní pokrájené brambory, posypeme je nasekaným česnekem a petrželkou, zalijeme je naběračkou vody a na mírném plameni je povaříme asi 10 minut nebo dokud nebudou měkké.
 - 
                                3
Vložíme na brambory pokrájené rybí maso, posypeme ho šafránem, zalijeme vínem a necháme víno na prudkém plameni vyvařit. Přidáme špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a na středním plameni vše ještě 5 minut podusíme a rybí maso poléváme vydušenou šťávou. Hotový pokrm přemístíme na servírovací mísu a horký podáváme.