Ropušnice po marocku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 578 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 52.5 mg
 - Draslík 843.3 mg
 - Vláknina 5045 mg
 - Vitamín A 5045 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.2 mg
 - Vitamín E 5.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 200 °C.
 - 
                                2
Rajčata spaříme, oloupeme, vnitřek a šťávu odstraníme a zbytek nakrájíme na kostičky. Smícháme s 1 lžící oleje, sekaným česnekem, osolíme a opepříme. Mandle na pánvi nasucho orestujeme dozlatova. (Musíme být pozorní, abychom je nepřipálili!) Necháme je vychladnout a nasekáme nahrubo.
 - 
                                3
Filety osolíme, opepříme a potřeme olejem. Z alobalu odstřihneme obdélníky na balíčky. Na každý vložíme 3 lžíce rajčatové směsí, na kterou položíme filety a na ně 2 špetky koření, rozdělíme mandle, bazalku, zastříkneme olejem a balíčky pečlivě uzavřeme.
 - 
                                4
Vložíme je na plech do trouby a pečeme 15 minut. Poté nerozbalené klademe na talíře.