Salát letní ze pšenice s paprikou a vejcem
Suroviny
- 170 g Bulgur
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Limetka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Petržel - nať
 - 1 špetka Pažitka
 - 1 špetka Koriandr mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Máta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 110 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 407.3 mg
 - Vláknina 21038.2 mg
 - Vitamín A 21038.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 83.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kastrůlku vlijeme vodu, přivedeme k varu, vložíme středně velká vejce, která 10 minut vaříme. Po této době je vyjmeme, vychladlá oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Přimícháme bulgur, nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, paprikami, očištěnými od semínek a najemno nakrájenými. Dále přimícháme petrželku, pažitku, koriandr, mátu, citrónovou a limetkovou šťávu s kůrou. Do salátu zakápneme olej, vše dobře promícháme. Podle libosti osolíme a opepříme.