Základní recept na pečené rybí filé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 310 mg
 - Bílkoviny 75 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 195 mg
 - Draslík 1248.5 mg
 - Vláknina 2389.8 mg
 - Vitamín A 2389.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Velký kus alobalu potřeme olejem, do středu položíme filé z lososa nebo mořského okouna, tak, aby se jednotlivé řezy částečně překrývaly.
 - 
                                2
Potřeme je olejem, osolíme a opepříme. Mezi jednotlivé filety z ryby vložíme tenké plátky citrónu. Rybu zabalíme a okraje pečlivě založíme, aby šťáva nemohla vytékat.
 - 
                                3
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut, maso se musí dobře oddělovat vidličkou.
 - 
                                4
Hotové filé upravíme na mísu a servírujeme.