Tvarohový trhanec s malinovým sirupem
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
 - 60 g Mouka pšeničná hrubá
 - 60 g Cukr krupice
 - 20 g Cukr vanilka
 - 450 g Tvaroh měkký
 - 3 ks Vaječný bílek slepičí
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vanilkový lusk
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 0.0625 l Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.125 l Sirup malinový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 95 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 252.7 mg
 - Draslík 59.4 mg
 - Vláknina 635.4 mg
 - Vitamín A 635.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Polovinu másla umícháme se solí, přidáme cukr, žloutky, vyškrábnutý vanilkový lusk, citronovou kůru a poté postupně po lžících prolisovaný tvaroh a smetanu. Důkladně promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a společně s moukou přidáme do těsta.
 - 
                                2
Pekáč vymažeme rozeřátým zbytkem másla, vlijeme těsto a pečeme cca 30 min. Dvěma vidličkami roztrháme na kousky a ještě chvíli dopečeme.
 - 
                                3
Rozdělíme na talíře, posypeme vanilkovým cukrem, přelijeme malinovou šťávou a podáváme.