Ovesné vločky s mrkví
Suroviny
- 80 g Ořechy vlašské
 - 100 g Ovesné vločky
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 2 ks Jablka
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Cukr skořicový
 - 2.5 dl Kokosové mléko
 - 4 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Sezam - semena
 - 1 polévková lžíce Lněné semínko
 - 1 polévková lžíce Meduňka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 203 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 353.2 mg
 - Vláknina 18219.5 mg
 - Vitamín A 18219.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.3 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře promyté ovesné vločky dáme do mísy, zalijeme kokosovým (nebo kravským) mlékem na 1 hodinu.
 - 
                                2
Oloupaná jablka s mrkví omyjeme, jemně nastrouháme a dáme do druhé mísy. Přidáme lněné a sezamové semínko a vše ochutíme skořicovým cukrem, medem a citronem. Nakonec přimícháme namočené ovesné vločky.
 - 
                                3
Směs dáme do misek, ozdobíme vlašskými ořechy a omytými lístky meduňky.