Spaghetti alla carbonara
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1620 kcal
- Sacharidy 192 g
- Tuky 64 g
- Sodík 1834 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 28941.6 mg
- Draslík 92.2 mg
- Vláknina 530.7 mg
- Vitamín A 530.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nejprve na malé kostičky nakrájíme slaninu Pancetta a nastrouháme parmezán Parmigiano Reggiano. Dále v misce smícháme smetanu, mletý pepř, žloutky, parmezán a chilli koření. Dáváme pozor, aby se žloutky nesrážely, omáčka musí zůstat krémová. 
- 
                                2Špagety uvaříme v osolené vodě al dente, tj. asi 5 minut. 
- 
                                3Na másle pomalu opečeme kostičky slaniny, až zesklovatí, přidáme uvařené špagety, důkladně promícháme a odstavíme z ohně. 
- 
                                4Vše zalijeme smetanovým krémem, promícháme, rozdělíme na talíře a servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        