Polévka z bílého chřestu
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 398 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 35 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 81 mg
- Draslík 10.4 mg
- Vláknina 1281.2 mg
- Vitamín A 1281.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V hrnci s osolenou vodou uvaříme chřest. Vaříme jen asi 3 minuty, chřest má zůstat křupavý. Potom chřest vybereme a vývar necháme zatím stranou. V pánvi rozehřejeme 100 g másla, přidáme na tenká kolečka nakrájenou bílou část pórku a nakrájený chřest a spolu zpěníme. Vše posypeme moukou, usmažíme světlou jíšku a zalijeme chřestovým vývarem. Přiklopíme poklicí a na mírném ohni povaříme 60 minut. 
- 
                                2Do polévky přilijeme smetanu, brandy, podle chuti sůl, pepř. Povaříme 5 minut. Nakonec vmícháme 30 g másla a stáhneme ze sporáku. 
- 
                                3Polévku rozmixujeme, přelijeme přes cedník. Rozdělíme na talíře, podle vlastní fantazie ozdobíme a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        