Grilované hovězí po brazilsku – cupím do brasil
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 20 g
- Sodík 907 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 93 mg
- Draslík 533.8 mg
- Vláknina 554.1 mg
- Vitamín A 554.1 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cupím je část hovězího masa z hrbu v zátylku, charakteristická pro brazilské hovězí plemeno zebu. Maso je tučné, charakteristicky mramorované a velmi chutné. Jako jediné z hovězích mas se griluje až do úplného propečení. 
- 
                                2Nejprve připravíme pesto. Neloupané stroužky česneku dáme na pánev nasucho opražit tak, až se slupka skoro spálí. Pak ho teprve oloupeme. Získá tak kouřovou vůni. Oloupeme a na kusy nakrájíme cibuli, nasekáme koriandr a mátu. Do hmoždíře dáme olivový olej, cibuli, česnek, mátu, koriandr a limetovou šťávu, osolíme a rozmícháme. 
- 
                                3Maso vcelku napíchneme na špíz, osolíme mořskou solí, potřeme pestem a necháme 2 hodiny marinovat. 
- 
                                4Pesto setřeme, aby se nespálilo, maso zabalíme do pečící fólie. Pevně zavážeme, aby nevytékala masová šťáva. Takto maso pečeme 5 hodin na grilu při 80 °C. Pak maso vyndáme z grilu a sundáme fólii. 
- 
                                5Znovu maso potřeme pestem a odkrojíme tenké plátky. Po každém odříznutí maso opět potřeme a necháme v grilu krátce zapéct. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        