Mořský okoun se šťovíkem
Suroviny
- 500 g Okoun mořský
 - 30 g Sůl
 - 6 g Pepř černý mletý
 - 400 g Brokolice
 - 30 g Šťovík
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 300 ml Vývar drůbeží
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 30 ml Olej olivový extra panenský
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 0.2 dl Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 715 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 3268 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 276.4 mg
 - Draslík 705.7 mg
 - Vláknina 7690 mg
 - Vitamín A 7690 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 92.8 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 54.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brokolici rozebereme na malé růžičky a v hrnci dáme vařit osolenou vodu. Rybí maso vykostíme, naporcujeme a ostrým nožem uděláme v kůži hluboké zářezy. Osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji na pánvi opékáme nejprve kůží dolů 3 minuty, po otočení asi necelou minutu, přendáme na tác a zakryjeme alobalem.
 - 
                                2
Zatímco se ryba opéká, vhodíme do vroucí osolené vody brokolici, povaříme 2 minuty a scedíme. Přendáme do mísy, pokapeme olejem a zakryjeme, aby zůstala teplá.
 - 
                                3
Na másle usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem, krátce povaříme, zjemníme smetanou, osolíme, opepříme a do již odstavené omáčky vmícháme žloutky a polovinu nadrobno nasekaného šťovíku. Brokolici rozdělíme na jednotlivé talíře, navrch položíme porci ryby, dokola zalijeme omáčkou a posypeme zbývajícím nasekaným šťovíkem.